Opbouw Psychotherapie

AANMELDINGPROCES

U meldt zich aan door een email te sturen naar: philip.jonkers@online.nl of mijn voicemail in te spreken op 06-23513520. Hierna maken wij een telefonische afspraak (ongeveer 15 minuten). Deze dient als screening om te bepalen of behandeling in mijn praktijk mogelijk is. Aan dit gesprek zijn geen kosten verbonden, als we niet tot een samenwerking over gaan.

Als behandeling in mijn praktijk passend lijkt, dan maken we een afspraak voor een intake. Voor de intake heeft u een verwijsbrief (van uw huisarts) nodig voor de generalistische basis GGZ (BGGZ) of de specialistische GGZ. (SGGZ) De intake bestaat doorgaans uit 2-4 gesprekken (60 min). Indien we overeenkomen te gaan behandelen, dan is er geen wachttijd tot behandeling start (geen wachttijd tussen intake en behandeling)Het eerste gesprek is natuurlijk ook de eerste kennismaking. Het kan gebeuren dat het aanbod toch niet past bij u.  Indien besloten wordt niet tot vervolg over te gaan krijgt u zo mogelijk een passend advies.

Behandelplan en behandeling, afronding en nazorg

In de intake fase bespreken we het behandelplan en de frequentie van de gesprekken.
In het laatste gesprek bekijken we wat u zelf kunt doen als het in de toekomst even wat minder gaat. Die informatie krijgt u mee in een terugvalpreventieplan. Ook houdt u toegang tot een aantal eHealth-modules.

Betrokken omgeving

Wilt u een naaste (familie, vriend, …) meenemen naar een gesprek? Het is wel prettig als u dit vooraf even overlegt. Daarnaast is het mogelijk dat ik aan u voorstel een naaste mee te nemen, dit uiteraard in goed overleg.Naasten kunnen voor informatie, tips, inspiratie en steun ook terecht op www.naasteninkracht.nl

Behandelduur

Uw behandeling duurt zo lang als nodig en niet langer dan nodig is. Hoe lang? Dat bespreken we samen bij de start. Indien nodig stellen we dat bij. Door goed te evalueren weten we ook wanneer u genoeg bent geholpen om zelf weer verder te kunnen. Of wanneer zwaardere zorg nodig is.

Wanneer uw verwijzer inschat dat een kortdurende behandeling voor u nodig is, krijgt u een verwijsbrief mee met daarin vermeld dat het gaat om psychotherapie in de basis GGZ (BGGZ) Deze behandeling heeft een voorspelbare behandelduur van maximaal 750 minuten.

Tijdens de intake (kennismakingsgesprekken) onderzoek ik met u samen of een kort durende behandeling inderdaad voor u geïndiceerd is.

Wanneer uw verwijzer inschat dat langer durende psychotherapie voor u nodig is vanwege o.a. complexe problematiek dan staat in de verwijsbrief dat u verwezen wordt naar psychotherapie in de specialistische GGZ (SGGZ). Deze behandelingen kunnen 1 a 2 jaar duren. Tijdens de intake onderzoek ik met u samen of deze indicatie voor u juist is.

Behandelwerkwijze kortdurend en langdurend behandelen

Ik gebruik hierbij met name de ISTDP methode= de intensieve kortdurende dynamische psychotherapie in het Engels aangeduid met intensive short-term dynamic psychotherapy.

We proberen met de ISTDP samen zo snel mogelijk tot de kern van uw probleem te komen. Mijn houding is daarbij steunend, waar nodig en confronterend waar mogelijk. Een succesvolle psychotherapie is afhankelijk van een goede samenwerking waarbij ons beider inzet van belang is. Het doel is niet zozeer om u van advies te voorzien, maar om samen te kijken waar u uzelf in de weg zit en wat u daaraan kunt doen: ik ga daarbij uit van de kracht van de cliënt: u bent immers “de expert van uzelf”.

Daarnaast maak ik in overleg met u indien nodig en gewenst gebruik van andere psychotherapie methodes (zie pagina Therapeut).

E-health

Voor een goede behandeling is het belangrijk dat u zelf ook actief aan de slag kan en gaat. Daarin ondersteun ik u graag. Bij de behandeling gebruiken we indien nodig of wenselijk eHealth: apps en modules waarmee u thuis, via internet, aan de slag kan met oefeningen, tips en informatie.

Ik geef u in de modules ook feedback, zodat zowel u als de behandelaar bij de volgende afspraak alweer een paar stappen verder bent dan aan het einde van de vorige afspraak.

Voor onze eHealth-modules maak ik gebruik van het aanbod van BlendedGGZ. Eventuele apps zoeken we altijd uit passend bij u en uw doelen. Heeft u zelf apps of informatie gevonden? Leg het gerust aan mij voor – we kijken dan samen of en hoe dit een plek kan krijgen binnen uw behandeling.

Samenwerking

Ik werk samen met collega’s waarbij ook een paar psychiaters naar wie ik kan doorverwijzen voor een tussentijds medisch consult en begeleiding bij gebruik medicatie. Daarnaast participeer ik in meerdere intervisie- en supervisiegroepen.

Supervisie

Ik geef als erkend supervisor , supervisie aan klinisch psychologen in opleiding en GZ-psychologen in opleiding (Supervisor Schematherapie ISST en VGCT).

Leertherapeut

Erkend leertherapeut bij de Pessotherapievereniging, de NVP en de VGCT.

Kwalificaties

Behandeling in deze praktijk vindt plaats in het kader van de Wet op de Geneeskundige Behandel Overeenkomst (WGBO). De behandelaar handelt volgens de standaard van het vak en voldoet aan de kwaliteitseisen en richtlijnen voortvloeiend uit de richtlijnen van beroepsverenigingen LVVP, NVP, VGCT, NVVP , IEDTA, Vereniging van Pessotherapie

Het kwaliteitsstatuut is aanwezig in de praktijk.

Gegevens behandelaar:

  • Seksuoloog 
  • GZ-psycholoog ( BIGnr 89049001925), 
  • Psychotherapeut  (BIGnr: 19049001916)
  • Persoonlijke AGB code: 94004040  
  • Praktijk AGB code: 94003507
  • KvK nr: 50717111
  • Ik ben lid van diverse beroepsverenigingen.
Evaluatie

CQ index
Bij het einde van elke behandeling krijgt u een vragenlijst waarmee wordt gemeten hoe u, de client, de behandeling hebt ervaren. Deze vragenlijst heet de CQ-index.

Resultaten cliëntervaringen van 2023 tot en met januari 2024
In 2023 tot en met 26 januari 2024 vulden cliënten aan het eind van hun behandeling de CQ-index in.
Het rapportcijfer wat daaruit kwam is: 10

Heeft u op-of aanmerkingen op de behandeling of op mij?
Schroom niet om deze ook al tijdens de behandeling te delen in een gesprek of per e-mail.
Als ik weet hoe u de behandeling ervaart kan ik de behandeling beter bij u laten aansluiten.

Wachttijd

Aanmeldingswachttijd (tijd tussen aanmelding en intake):

weken

Behandelingswachttijd (tijd tussen intake en start behandeling)

week

De wachttijden zijn bijgewerkt op 1 maart 2023. Aanmelden voor een behandeling of vragen? Ga naar contact.

Vindt u de wachttijd te lang? Neem contact op met ons of vraag uw zorgverzekeraar om wachtlijstbemiddeling. Uw zorgverzekeraar kan u helpen, zodat u binnen 4 weken vanaf uw eerste contact met een zorgaanbieder een intakegesprek krijgt, en dat binnen 10 weken na de intake de behandeling is gestart. Dit zijn de maximaal aanvaardbare wachttijden die door zorgaanbieders en zorgverzekeraars zijn overeengekomen (treeknormen).